ZBER A SPRACOVANIE STARÉHO OLEJA
25. februára 2013
CHLADNIČKA JULKA A SPORÁK EDO V PREŠOVE
6. marca 2013

Slovensko je najväčšia kompostáreň potravín svojho druhu v EÚ

Vzhľadom na individuálne snahy supermarketov a hypermarketov, odbremeniť svoje západoeurópske „matky“ začali už tieto dávnejšie uskutočňovať odpadové hospodárstvo do východnej Európy ,najmä na Slovensko. Reťazce si spravili zo Slovenska kompostáreň zhrabkov.
„Chceme zabezpečiť systém podobný ako je v okolitých štátoch. Kamióny budú zastavované a príslušný obvodný veterinár zoberie vzorky na analýzy,“ povedal Jahnátek. Zároveň chce prísne trestať tých, ktorí budú obchádzať centrálne distribučné miesta na dovoz potravín. Zároveň v distribučných bodoch bude permanentná kontrola na dovozové potraviny. Stačí to? Od tohto vyhlásenia uplynulo už asi osem mesiacov a kvalita sa stále nezlepšuje. Stagnuje na rovnakej úrovni nekvality.
Takže , test si môže urobiť každý sám, stačí jeden nákup v susednom Hainburgu, kde maďarská saláma, kokakola, syry i mlieko, maslo majú inú chuť. Pracie prášky majú inú vôňu a oveľa lepšie operú bielizeň. Čím to je …? Presne tým, čo nám stále a pernamentne vtĺkali do našich hláv, že západ nedobehneme ani za 80 rokov. Tým to je. Toto žiadni kontrolóri potravín neustriehnu, ten tok a nával organizovaného odpadu. Keby tieto k nám dovážené potravinové zhrabky konzumovali v Anglii, tak to konské mäso im vôbec nevadí. A tu sa zreteľne ukazuje, akými „nadľuďmi“ sú západní demokratický konzumenti. Dávno sú minulosťou časy, kedy mala krajina pod Tatrami bohaté stavy vlastného kvalitného hovädzieho dobytka a ošípaných. Tie boli veľmi úspešne zámerne zdecimované na minimum. Bohatá produkcia kvalitnej hydiny, vajec a mliečnych výrobkov sú taktiež nenávratne iba v spomienkach. Zo Slovákov sa stali konzumenti argentínskej či kanadskej premrazenej hovädziny, nemeckého či francúzskeho bravčového mäsa kŕmeného špeciálne pre východoeurópsky trh!!! Veľmi aktuálne sú najnovšie zistenia o mizernej kvalite rýchlo produkovaných a relatívne lacných poľských kurčiat, ktorými je slovenský trh zaplavený. V obchodných reťazcoch na Slovensku nájdeme už len slabú jednu tretinu potravín vyrábaných na Slovensku. No to však nie je zďaleka všetko. Overeným faktom je, že väčšina potravín predávaných na Slovensku a pravdepodobne to bude tak aj v ďalších krajinách bývalého východného bloku, zďaleka nedosahuje takú kvalitu ako potraviny predávané v tých istých obchodných reťazcoch ale v krajinách „klasickej“ západnej Európy. Dnes sú Slováci konzumentmi toho, čo by Rakúšania, Nemci či Taliani len ťažko jedli.
Komunisti so svojim socializmom v roku 1986 zabezpečil prvý krát v histórii ČSSR POTRAVINOVÚ BEZPEĆNOSŤ‑SEBESTAČNOSŤ krajiny. Kto vie čo to znamená ,ten aj vie o čom píšem. Mojim úmyslom vôbec nie je žiadny politický zámer, od toho mám ďaleko, ale musím to spomenúť ako fakt a realitu tej doby. Takže tých 80 rokov dobiehania si môže niekto dať za klobúk svojho deda aj s potravinovými zhrabkami zo západu. Jedno aj druhé je pravdou.
A teraz si k tomu pripočítajte enormnú zástavbu na úrodnej černozemi ‑ obilnici a nákup poľnohospodárskej pôdy zahraničnými „investormi“…..
Hnus. Odpor. Demencia ?…..vôbec nie, premyslená „západná demokratická“ politika……

Zdroj: (24.02.2013; www.pravda.sk; Blog, s. ‑; POLITOLOG)